Japonská značka Soulnote v Česku

Oživme skrytou duši v hudbě

Veškerá hudba je uměleckým dílem, dědictvím lidstva, dokonce i duše hudebníků, kteří již nejsou mezi námi, jsou skutečně zaznamenány v jejich mistrovských dílech. Pokud neexistuje zvukové zařízení, které by duši oživilo, budou navždy ztraceny. Tomu je třeba  za každou cenu zabránit.

 

 

S potěšením bychom Vám chtěli oznámit, že naše firma se nově stala dealerem high-endové značky Soulnote z Japonska

Soulnote je high-end audio výrobce spadající pod holding CSR, Inc. se sídlem v Kanagawě v Japonsku. Společnost CSR byla založena v roce 2004 bývalými řediteli Marantz Japan, nyní má Soulnote okolo 50 zaměstnanců. Hideki Kato, hlavní inženýr značky od roku 2016, má za sebou dlouhou profesionální kariéru od konce osmdesátých let, stojí za vývojem např legendárních zesilovačů A-10 od NEC a řady LHH od společnosti Philips. První produkty Soulnote v Evropě byly před několika lety modely SA300 / SC300 / SD300 / SC710 / SA730. Současná řada je však založena na zcela odlišném konceptu než u předchozích modelů a cílí především na vyšší segment hifi trhu.

Hlavní inženýr Soulnote Hideki Kato

 

Po absolvování postgraduální školy na Tottori University Kato začal pracovat v roce 1989 ve společnosti NEC v oddělení audio inženýrství. Poté co společnost NEC opustila segment hifi přešel do společnosti Nippon Marantz, ve které měl na starosti vývoj výkonových zesilovačů pro profesionální použití a řadu PHILIPS LHH. V roce 2005 byl Kato osloven s nabídkou, zda by se připojil ke CSR, ve který by měl na starosti design komponentů SOULNOTE. Zásadní zlom nastal, když byl v roce 2016 jmenován hlavním inženýrem SOULNOTE.

Byl jsem frustrovaný vším od plánování produktu, elektrického návrhu, konstrukčního návrhu, řádného řízení kvality a propagace, vše na jednom místě. V té době byl jeden zastřešující cíl...Udělat ze SOULNOTE nejlepší audio značku na světě.

"No, "číslo jedna na světě" byla oblíbená fráze šéfa Nakazawy, a i když se to může zdát jako šílený nápad, měl jsem plán, jak to uskutečnit. Nejdříve budeme muset pochopit důvody nesouladu mezi technickými specifikacemi a výslednou kvalitou zvuku, což je jedna z největších záhad v hifii světě, dosáhneme tak nebývalé kvality zvuku metodami, které by jiní výrobci nepoužívali (nebo by je ani použít nemohli) a představíme to světu. Kdybychom to dokázali, opravdu jsem si myslel, že bychom mohli obrátit světové vnímání hodnot vzhůru nohama. Pochopil jsem důvod rozporu mezi specifikacemi a kvalitou zvuku, a to je základ současné filozofie návrhů komponentů SOULNOTE. A teď mám prostředí, abych tuto vizi mohl uskutečnit.“

V roce 2021 byla sestava složena z SACD přehrávače S-3 Reference + sítového přehrávače Z-3 s externími hodinami X-3 vybrána jako referenční sestava japonského magazínu Stereosound jednoho z nejprestižnějších hifi magazínů na světě. V roce 2022 počala expanze firmy Soulnote do Evropy a my jsme velice rádi, že máme tu čest být toho součástí. V současné době si u nás můžete poslechnout integrované zesilovače A1 a A2, gramofonový předzesilovač E2 a SACD přehrávač S-3 Reference s externími hodinami X-3. Budeme se velice těšit na Vaši návštěvu.